F-Secure Antivirus

virusscanner fsecure

      Voordelen

      + Automatische updates
      + Gratis proberen
      + Eenvoudig gebruik

Aantal installaties:

1

Beoordeling:

8,0

Besturingssysteem:

Verkrijgbaar op:

F-Secure Anti-Virus

F-Secure Anti-Virus biedt een complete computer bescherming tegen aanvallen alle bekende bedreigingen van malware, virussen en spyware enz. F-Secure richt zich op twee centrale taken namelijk de realtime bescherming en daarnaast het opschonen en verwijderen van de gedetecteerde malware infecties.

Het programma is gemakkelijk te beheren via het hoofdvenster. Hier wordt de beveiligingsstatus weergegeven en ook wanneer de laatste update is geweest. Er zijn twee knoppen om een scan te starten of om de instellingen te veranderen. De interface van het hele pakket is in de nieuwe editie een stuk mooier met meer een look van Windows 10. Verder is er eigenlijk niet zoveel verandert ten opzichte van de voorgaan de editie.

Een snelle en gemakkelijke installatie
Het installeren van het het F-Secure Anti-Virus pakket is erg gemakkelijk. Je kunt ook zeer snel een eerste scan doen om de malware te vinden en te bestrijden. Het is gemakkelijk om de malware te verwijderen. Het downloadt de nieuwste codes welke gebruikt worden voor de installatie. Je accepteert de licentievoorwaarden en het installeren begint.

fsecure anti virus

Virussen scannen met het het F-Secure Anti-Virus pakket

Wanneer de eerste scan is uitgevoerd zal F-Secure Anti-Virus aangeven welke bestanden zijn gescande en hoeveel spyware, riskware en virussen er zijn aangetroffen. Als je de normale en automatische schoonmaakfunctie gebruikt dan kan het direct de items met een hoog risico verwijderen.

In de resultaten van de scan zal er per categorie een overzicht komen van wat er is aangetroffen en wat je het beste kunt doen om de bedreiging te verwijderen. Er is ook een rapport in html formaat. Dit is vaak gemakkelijker te lezen dan de logbestanden van concurrerende antivirus pakketten.

De Deepguard van F-Secure
Als er geen goede identificatie kan plaatsvinden van een programma dan wordt Deepguard ingeschakeld om het betreffende programma te monitoren. Als Deepuard vervolgens een actie ziet welke niet goed is dan zal het een waarschuwing geven en het programma blokkeren. Hierna kun je eventueel de beslissing van Deepguard negeren.

Statistieken rapport
Er is ook een pagina waar je de statistieken kunt zien. Je kunt een volledige computer scan doen via een snelscan om de programma’s te bekijken. Je kan ook alles direct gaan schoonmaken. Er zijn volop mogelijkheden. De statistieken pagina geeft een mooie visuele weergave van wat F-Secure allemaal gedaan heeft. Er is een cirkeldiagram of pie chart welke het aantal slechte bestanden weergeeft ten opzichte van het totale aantal gecontroleerde bestanden. Je kunt ook zien welke applicaties door Deepguard gecontroleerd worden en welke geblokkeerd zijn of juist toegestaan.

F-Secure pakketten

virusscanner fsecure

Antivirus

 • Virusbescherming
 • Automatische updates
 • Malware verwijderen
 • Veilig gebruik
fsecure security

Internet Security

 • Virusbescherming
 • Automatische updates
 • Malware verwijderen
 • Veilig gebruik
 • Browserprotection
 • Familiebeveiliging
beste pakket fsecure

SAFE

 • Virusbescherming
 • Automatische updates
 • Malware verwijderen
 • Veilig gebruik
 • Browserprotection
 • Familiebeveiliging
 • Bankierbeveiliging
 • Netwerkbeveiliging
 • Zoekerfunctionaliteit
 • Snelle beveiliging

F-Secure Search

Nieuw is de F-Secure search, welke markeert hoe de zoekresultaten zijn opgebouwd. Ze worden op veiligheid gecontroleerd wanneer je met je muis over de links gaat. Als je dit mooi vindt dan kun je van F-Secure search je standaard zoekmachine maken en zelfs je homepage. De zoekresultaten zijn trouwens van Google.

De rode, de gele en de groene markeringen voor bestanden welke schadelijk, verdacht en ook goed kunnen zijn worden getoond. Links welke nog niet onderzocht zijn krijgen een grijs icoon. Links welke geaccepteerd zijn of geweigerd door het cross platform krijgen een eigen icoon.

Top resultaten!
De laatste testen van het AV test instituut heeft voor het het F-Secure Anti-Virus pakket een goede beoordeling afgegeven. Het heeft 16 van de 18 punten gescoord voor bescherming, prestaties en gebruikersgemak. Bij de bescherming had het F-Secure Anti-Virus pakket het maximale aantal punten. Alleen het Bitdefender Antivirus Plus pakket en het Kaspersky Antivirus pakket kregen een perfecte score met maar liefst 18 punten uit 18 punten.

Een malware schoonmaaktest van AV test werd ook goed doorstaan. Hier worden de monsters welke door alle producten herkend worden te bestrijden en om de besmettingen te verwijderen. Het het F-Secure Anti-Virus pakket scoorde hier 97,8 procent net als Kaspersky. Bitdefender kreeg 99,4 procent en het Malware bytes anti Malare 2.0 pakket kreeg een perfecte score met 100 procent.

Het het F-Secure Anti-Virus pakket heeft een Advanced plus score gekregen in de eenvoudige bestanden test van AV comparatives. Ook in de retrospectieve test scoorde het het F-Secure Anti-Virus pakket een goede score en een advanced plus score. Het had ook bijna een zelfde score gekregen in de dynamische test. Helaas bleef het advanced door de fout positieven scores. Hoewel de scores nog niet in lijn zijn met de top, zijn de scores van het het F-Secure Anti-Virus pakket wel erg stabiel en solide.

fsecure mogelijkheden

De conclusie

Als je een zeer compleet antivirus pakket wilt hebben welke bom vol extra functies zit, dan is het het F-Secure Anti-Virus 2019 pakket niet het pakket wat je nodig hebt. Wanneer je echter een antivirus pakket wilt hebben wat zich focust op de basis om malware te vinden en te vernietigen en om malware aanvallen e voorkomen, dan is dit een uitstekend pakket. Het het F-Secure Anti-Virus pakket scoort daarnaast ook nog eens zeer goed in de onafhankelijke testen. De beste beveiligings- software met meer functies vind je op onze homepage.

De verschillende producten F-Secure
Er zijn een drietal pakketten waar je uit kunt kiezen bij F-Secure. Een virusscanner voor Mac of Windows is er. Ook is er een internet security pakket voor Windows en Apple mac. Daarnaast is er nog het SAFE pakket welke voor Windows, Apple Mac en ook voor IOS en Android geschikt is. De licenties geven recht op drie installaties bij de anivirus. Het F-Secure Safe en het F-Secure internet security pakket geven recht op een installatie. Natuurlijk is dit aantal bij alle pakketten te verhogen. Hiervoor betaal je 10 euro extra per installatie. Erg fair! De prijzen zijn ook aantrekkelijk en laag.

Eindoordeel

Bescherming

Usability

Functies

Eindcijfer

10

8,0

6,0

8,0

About Guido