Norton Security

      Voordelen

      + 100% veilig garantie
      + Gratis VPN
      + Upgraden tot 10 apparaten

Aantal installaties:

1

Beoordeling:

8,7

Besturingssysteem:

Verkrijgbaar op:

Norton Security

Tegenwoordig is het niet meer de vraag of je een virusscanner nodig hebt. Het is eigenlijk zo, dat je hier simpelweg niet meer om heen kunt. Het is wel de vraag of je alleen een virusscanner moet nemen of een hele security suite. Daarnaast was het in het verleden nodig om voor elk besturingssysteem een ander antivirus pakket aan te schaffen. Zo had Norton een heel scala aan producten maar is nu overgestapt op een enkel totaal platform product: Norton Security welke geschikt is voor Windows, Android, Mac OSX en iOS.

De installatie van dit antivirus pakket gaat op alle platformen erg gemakkelijk. Bij de eerste installatie dien je wel een sleutel in te geven. Hierna kun je snel en gemakkelijk inloggen op je Norton account. Het is hierna mogelijk om een installatieprogramma te downloaden voor Windows, Apple Mac en ook voor Android. Je kunt van uit je dashboard alle apparten toevoegen die je wilt beschermen wat de installatie nog gemakkelijker maakt. In feite is het hele proces in een handomdraai achter de rug.

Met het afsluiten van een licentie maakt u de belofte dat zij alle infecties kunnen oplossen. Met deze belofte zal men je ondersteunen om iedere malware op je computer te verwijderen door de experts van Norton zonder extra kosten, wanneer het programma dit niet heeft kunnen doen. De hele computer wordt dan gerestoreerd zonder u kosten in rekening brengen. Een sterke belofte!

Testresultaten van de onafhankelijke software labs
Norton is een bedrijf wat goede scores weet te behalen in de onafhankelijke laboratoria testen. West Coast Labs en ICSA Labs testen de Norton Security producten regelmatig en mogen het regelmatig certificeren met een top waardering . Het laatste rapport van het AV Test intituut gaf de Norton Security een perfecte score. AV test geeft jaarlijks verslagen weer van hoe goed de virusscanners en programma’s de malware kunnen opsporen, verwijderen en opruimen.Norton Security herkent eigenlijk alle malware en weet het ook allemaal te neutraliseren.

norton premium

De verschillende functies van het Norton Security pakket

De Norton insight scan controleert al je programma’s op de computer na op basis van vertrouwd, goed, onbekend en slecht. Je ziet het allemaal mooi terug in een grafiek. Het geeft ook aan hoe belangrijk elk bestand is onder de gebruikers en controleert ook ieder programma hoe de invloed ervan op het systeem is. Een andere scan levert nog een diagnostisch rapport op wat aangeeft welke mogelijke problemen er allemaal zijn. Er zit ook volop informatie bij over de software, de netwerkverbindingen en natuurlijk ook van de hardware. Het is handig om zo’n rapport te hebben als je nog wat extra hulp wilt inschakelen.

Veilig het web op en gebruik maken van onder andere Facebook
De Norton Security houdt je weg van de phishing websites en geeft ook aan hoe de veiligheid is van de verschillende websites en zoekresultaten. Er is hier een speciale Norton Safe Search bar voor. Het is een werkbalk welke met iconen aantoont hoe veilig de site is. Op Facebook is het ook mogelijk om pagina’s te scannen op basis van eventuele gevaarlijke links. Het kan allemaal automatisch gebeuren als je dat wilt.

Een snelle spam checker
Het is gemakkelijk met het Norton Security pakket om de spam uit je inbox te weren. Het Norton Security pakket controleert je POP3 accounts en zorgt ervoor dat de mails in de juiste box komen.

Een slimme Firewall
Norton Security heeft een zeer slimme en ook stille Firewall welke zorgt voor de juiste bescherming van de verschillende poorten. Het zorgt vanzelf voor de juiste permissies en controleert alle programma’s en de toegangen van de lokale netwerken en het internet. De verkeerde programma’s worden direct weggehaald door het programma.

Als er een onbekend programma voorkomt dan kijkt het hoe het zich gedraagt en welke activiteiten er allemaal zijn. De register instellingen zijn goed beschermd en kunnen niet zo maar worden uitgeschakeld. Toegang geweigerd is een melding welke je regelmatig zult zien. Gevaarlijke websites kunnen je het leven zuur maken. Ze kunnen inbreuk doen op de systeemveiligheid door mogelijke kwetsbaarheden in het besturingssysteem te misbruiken. Het kan ook in een programma gebeuren of in een browser. Om dit te voorkomen is het vaak belangrijk om altijd de patches te updaten en om de laatste updates uit te voeren.

Password safe
Er is een wachtwoord manager opgenomen in het Norton Security pakket. Het zorgt voor het bewaren van wachtwoorden. Je hoeft ze dus nooit meer te vergeten. Je kunt ze op alle computers gebruiken waar je ingelogd bent met de Norton Security. Er is wel een hoofdwachtwoord nodig.

Het ouderlijk toezicht
Het is mogelijk om gebruik te maken van ouderlijk toezicht. Je kunt dan als ouder bepalen welke websites je kinderen wel en niet mogen bezoeken. Het is heerlijk om op die manier net wat meer bescherming te bieden. Je kunt per kind een profiel aanmaken met daarin de naam, het geslacht en de geboortedatum. Op basis van de geboortedatum worden er al veel basis instellingen voor geprogrammeerd. Het account van het Norton Security pakket is te koppelen aan dat van de Windows gebruiker.

Het is hierna mogelijk om specifieke websites te blokkeren. Er zijn maar liefst 47 categorieën. Ook is het mogelijk om een tijd rooster in te schakelen en een schema. De kinderen krijgen een waarschuwing wanneer de tijd bijna voorbij is. Het is mogelijk dat het ouderlijke toezicht binnen het Norton Security pakket een mail stuurt wanneer er iets ongeoorloofds gebeurd. Je kunt dan inloggen om snel te zien wat er gebeurt.
In het rapport staan waarschuwingen, zoektermen, social media activiteiten en ook de pogingen om in te loggen op de computer wanneer dit niet mocht volgens het rooster. Een overzicht op een pagina geeft alles weer.

Norton pakketten

Goedkoopste Norton pakket

Standaard

 • Antivirus
 • Anti-malware
 • Anti-spyware
 • Bescherming indentiteit
 • De nr. 1 antivirus
 • 100% Virus Protection Promise
 • 1 PC of MAC
Norton Deluxe

Deluxe

 • Antivirus
 • Anti-malware
 • Anti-spyware
 • Bescherming indentiteit
 • De nr. 1 antivirus
 • 100% Virus Protection Promise
 • 1 PC of MAC
 • Beveiligt meerdere apparaten
 • Gebruiksvriendelijke webportal
 • Tot 5 apparaten
Beste norton security pakket

Premium

 • Antivirus
 • Anti-malware
 • Anti-spyware
 • Bescherming indentiteit
 • De nr. 1 antivirus
 • 100% Virus Protection Promise
 • 1 PC of MAC
 • Beveiligt meerdere apparaten
 • Gebruiksvriendelijke webportal
 • Tot 5 apparaten
 • Gezinsveiligheid
 • Automatisch een back-up
 • 25 GB aan veilige cloudopslag
 • Tot 10 apparaten

Beheer meerdere apparaten met het Norton Security pakket

Het is mogelijk om met Norton Security meerdere apparaten te beheren. Je kunt er gemakkelijk een nieuwe aan toevoegen. Je logt simpelweg in op je account van het Norton Security waar je apparaten kunt toevoegen en de juiste versie van de software kunt downloaden. Je kunt centraal zien welke apparaten allemaal beschermd worden met Norton Security. Je kunt ook extra diensten toevoegen, het aantal licenties zien en eventueel licenties bijkopen. De Firewall kun je ook op deze manier op afstand bedienen.

Er is meer!

Vanuit de management pagina is het mogelijk om ook een anti diefstal functie te activeren voor de Android apparaten. Je kunt een toestel vergrendelen en ook een gevonden bericht laten weergeven op het scherm. Als het toestel op slot zit dan kun je de locatie laten bepalen. Een sneak peek foto kun je ook laten maken na iedere 10 minuten. Ben je het toestel kwijt? Dan kun je het ook een geluidsalarm laten maken. Ook is het mogelijk om alle data te wissen op afstand.

Een goede backup met het Norton Security pakket

De Norton backup is een complete backup oplossing. Je kunt het standaard backups laten maken van je foto’s, bestanden, video’s, muziek en belangrijke documenten. Ook een backup van je internet favorieten is mogelijk. De backup kan lokaal bewaard worden en ook online. Bij Norton krijg je opslagruimte bij je licentie, de hoeveelheid is afhankelijk van de gekozen licentie.

Je kunt gemakkelijk de hele backup configureren. Je kunt bepalen wat je wilt back uppen en ook wanneer. Wil je het lokaal opslaan of juist online? Het is goed om een sterk backup schema te hebben om zo nooit iets kwijt te zijn. Wanneer je het Norton Security antiviruspakket hebt geïnstalleerd is het belangrijk om een eerste handmatige backup te doen. Deze kun je dan direct gaan gebruiken, mocht dat nodig zijn. Als de backups online bewaard worden dan kun je ze van iedere computer benaderen.

controlpanel norton

Een tune up en de prestaties van je computer!

Er zijn volop functies welke erop gericht zijn om de prestaties te verbeteren van je Windows en Apple’s Mac computer. Tijdelijke bestanden worden snel verwijderd door de Cleanup component. Ook de opstart programma’s zijn gemakkelijk en goed te beheren. Daarnaast wordt er gekeken hoe de systeembronnen gebruikt worden en of het systeem sneller kan werken. Het is interessant om de grafieken van de CPU te zien en ook hoe de malware detectie hier een invloed op heeft. Er zijn ook snel scan mogelijkheden en een prestatie waarschuwing.

Kies het juiste pakket!
Het is mogelijk om het Norton Security pakket te downloaden in de standaard versie, de Delux versie en ook de Premium versie. De standaard versie geeft je recht om het pakket op een computer te installeren. Bij het Delux pakket gaat het om 5 apparaten en bij het Premium Norton Security pakket gaat het om 10 computers met een back-up functie van 25 gigabyte in totaal. Natuurlijk is alles op maat uit te breiden tegen een meerprijs.

Eindoordeel

Bescherming

Usability

Functies

Eindcijfer

8,0

10

8,0

8,7

About Guido