McAfee Livesafe

beste pakket mcafee

      Voordelen

      + Geld terug garantie
      + Nu met 50% korting
      + Tot 10 apparaten

Aantal installaties:

10

Beoordeling:

8,3

Besturingssysteem:

Verkrijgbaar op:

McAfee Livesafe

Een van de bekendere online virusscanners is natuurlijk de antivirus van McAfee. Ze hebben ook een complete security suite gemaakt om op meerdere computers, Mac, tablets en smartphones te kunnen installeren. Het is mogelijk om met het Mcafee Live Save pakket iedere Windows pc, Macintosh of Apple Mac computer en Android toestellen in een woning te beschermen tegen virussen, malware, spyware en andere gevaren van buiten. Het mooiste van Mcafee Live Save is toch wel dat er geen maximum limiet is verbonden aan het aantal apparaten waarop je live save kunt installeren. Natuurlijk zijn ze niet helemaal gek bij McAfee en kijken ze wel of er geen misbruik van gemaakt wordt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het hele voetbal elftal gebruik maakt van een het Mcafee Live Save pakket. Het heeft natuurlijk ook iets met gezond verstand te maken.

Een apparaat toevoegen aan het het Mcafee Live Save pakket
Voordat je het het Mcafee Live Save pakket gaat gebruiken moet je een Live Save account opzetten. Je kunt dit doen met de productcode. Maak een account aan en registreer jezelf. Hierna kun je gaan inloggen en de verschillende apparaten gaan toevoegen aan het Mcafee Live Save.

beste mcafee livesafe instellingen

Bescherming voor de Windows apparaten

In de testen krijgt het Mcafee Live Save pakket net als Bitdefender een erg goede waarderingen. Er zijn echter wel een aantal verbeter punten. De firewall is redelijk, maar mist wel een aantal geavanceerde opties in vergelijking met andere virus programma’s. De phishing detectie is niet zo goed, maar wel ok. Het ouderlijk toezicht is tot de basis beperkt. Het gaat dan om een tijdsplanning en web content filtering. Daarnaast krijg je natuurlijk wel een onbeperkt licenties wat veel goed maakt. In de basis biedt het ook een sterke bescherming van je computer tegen virussen, wormen, Trojaanse paarden en tegen spyware en malware. Wel zo fijn.

Het is ook goed om gebruik te maken van de web reputation service. Hiermee kun je snel zien hoe goed of slecht een website is welke je wilt gaan bezoeken. Ook worden gevoelige bestanden snel verwijderd.

De bescherming voor de Mac

MacMacVoor de Mac heeft Mcafee Live Save ook een goede bescherming tegen verschillende malware, zoals de virussen, de Trojaanse paarden, de wormen, de bots en de rootkits. Ook alle downloads worden allemaal direct gescand voordat ze gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor bestanden per mail. Het is tevens mogelijk om een externe schijf te scannen welke je wilt gaan monteren.

Op de Apple krijg je een web reputatie markering van Site Advisor. Het gaat verder dan alleen het herkennen van gevaarlijke en dubieuze websites. Het markeert ook links van social media netwerken en kan zelfs de toegang tot websites ontzeggen als ze niet veilig zijn. Het is een uitstekende functie welke als een browser add-on werkt. De Netguard firewall helpt ook om gevaarlijke bestanden en sites buiten de deur te houden. Het programma kijkt hoe de netwerkactiviteiten zijn voor ieder programma en besluit dan om ze wel of niet toegang tot het internet te geven. Er is jammer genoeg geen ouderlijk toezicht in de versie voor de Mac.

Ook voor de Apple devices (Iphone & Ipad) is er een bescherming!
Het iOS besturingssysteem zit erg goed op slot. Het is hierdoor moeilijk voor malware schrijvers om er op in te kunnen breken. Het zelfde geldt helaas ook voor de makers van virusscanner en antivirus software voor iOS. Hierdoor is het hele pakket wat beperkter. Het is wel nodig om de apparaten welke gekoppeld zijn aan het Mcafee Live Save pakket. Je kunt het apparaat niet op afstand vergrendelen, maar wel een luid alarm af laten gaan op je iPhone of iPad. Ook kun je alle contacten wissen. Eris ook een mogelijkheid om de foto’s en video’s in de Secure Vault op te bergen. Je kunt alleen toegang krijgen via een pincode.

De Android bescherming!

AndroidHet is tegenwoordig ook belangrijk om een goede mobiele bescherming te hebben. Het is nu mogelijk om met het Mcafee Live Save pakket de hele Android apparaten te scannen op malware en verdachte software. Wanneer er een gevaarlijke applicatie is opgespoord is het mogelijk om een gedetailleerde omschrijving te krijgen van waarom het een slechte applicatie is. Een complete scan van het mobiele device duurt in de regel wel langer dan bij andere mobiele virusscanners voor Android toestellen.

Wanneer je toestel gestolen wordt of vermist raakt dan kun je inloggen in het Live save portal om zo je toestel op afstand te kunnen vergrendelen, te lokaliseren of uit te wisselen. Het is in tegenstelling tot dezelfde soort producten zo, dat het hele toestel gereset wordt naar de fabrieksinstellingen. Het is dus meer dan alleen wissen. Ook kun je de scream functie gebruiken (Het is echt een harde schreeuw). Er zijn via sms berichten tal van anti diefstal functies uit te voeren.

Ook kan het het Mcafee Live Save pakket alle gegevens backups en herstellen. Het gaat hier om de gegevens, de foto’s, de video’s en alle andere informatie op het Android toestel. Ook de contacten worden veilig bewaard. Het is zelfs mogelijk om ze online op te slaan en te benaderen. Wel zo gemakkelijk. Wanneer applicaties om je privacy gegevens gaan vragen dan let het Mcafee Live Save pakket ook goed op. Ze beschermen je privacy. Het kan zelfs zo zijn dat het nodig is om een pincode te gebruiken om specifieke applicaties op te kunnen starten. Het is een goede manier om je persoonlijke gegevens te beschermen.

De capture cam is ook een leuke functie bij het het Mcafee Live Save pakket voor Android toestellen. Je kunt dan een momentopname maken van wie je toestel in de hand heeft en die opname naar een mailadres zenden met de locatie van het apparaat. Ook is er een wifi bescherming wanneer je verbinding maakt met een onveilige wifi verbinding.

McAfee pakketten

virusscanner mcafee

Antivirus Plus

 • Antivirus
 • Anti-malware
 • Anti-Ransomware
 • Veilig surfen
 • Gratis ondersteuning
 • Voor PC, MAC en Smartphone
 • Bewaak indentiteit
protection mcafee

Total Protection

 • Antivirus
 • Anti-malware
 • Anti-Ransomware
 • Veilig surfen
 • Gratis ondersteuning
 • Voor PC, MAC en Smartphone
 • Bewaak indentiteit
 • Veilig wachtwoorden opslaan
 • Antispam voor emails
 • Ouderlijk toezicht
 • Versleutelingssoftware
beste pakket mcafee

Livesafe

 • Antivirus
 • Anti-malware
 • Anti-Ransomware
 • Veilig surfen
 • Gratis ondersteuning
 • Voor PC, MAC en Smartphone
 • Bewaak indentiteit
 • Veilig wachtwoorden opslaan
 • Antispam voor emails
 • Ouderlijk toezicht
 • Versleutelingssoftware
 • Bestanden in Cloud

De functies van het Mcafee Live Save pakket

Er zitten tal van extra functies op het Mcafee Live Save pakket. Het is er allemaal op gericht om je toestel en computer goed te beschermen. Het is mogelijk om gebruik te maken van de wachtwoord maanger (van Lastpass) welke al je wachtwoorden beheert en je kan helpen om gemakkelijker formulieren in te vullen met je eigen gegevens.

Alle wachtwoorden en standaard formulier gegevens worden automatisch gesynchroniseerd tussen al je PC’s, Apple Mac computers, Android en iOS apparaten. Ook kun je de SafeKey gegevens via de liveSafe console benaderen. Het is mogelijk via iedere computer waar een internet verbinding op zit.

Een personal locker!
Een persoonlijke kluis van het Mcafee Live Save pakket maakt het mogelijk om voor Android en iOS apparaten specifieke gegevens te bewaren. Er is een gigabyte beschikbaar om specifieke gegevens veilig en goed op te kunnen bergen. Je kunt er documenten, afbeeldingen en notities in bewaren. Het is wel nodig om eerst een veilig wachtwoord aan te maken. Ook een foto van je gezciht is nodig waar je niet op lacht en daarnaast zelfs nog een spraakherkenning. Het lijkt wel een James Bond film of een film van Mission impossible. Je weet dus dat de gegevens veilig bewaard worden!

pc security mcafee

Conclusie

Het is een uitstekend product met in de basis een zeer sterke antivirus functie om malware, spyware en virussen buiten de deur te houden. Daarnaast is het zo, dat er mooie aanvullende opties en functies zijn waar je gebruik van kunt maken. Ook de mogelijkheid om een onbeperkt aantal licenties te gebruiken is natuurlijk voor een grote familie erg aantrekkelijk. Niet overtuigd ? Ga dan terug naar de antivirus vergelijking op de homepage.

Eindoordeel

Bescherming

Usability

Functies

Eindcijfer

9,0

9,0

7,0

8,3

About Guido