Totale antivirus oplossing?

Een complete antivirus beveiliging is vaak wat duurder dan een virusscanner alleen. Het is echter ook zo, dat je veel meer krijgt voor je geld. Daarnaast zijn de pakketten als combinatie pakket goedkoper dan wanneer je de pakketten afzonderlijk aanschaft en koopt. Een totale internet beveiliging heeft een antivirus functie en ook een computer security functie. Ook zit er een goede inkomende malware scanner op en zorgt het er zo voor, dat de computer niet geïnfecteerd raakt met malware of andere narigheid.  Ook zit er vaak een antiphishing functie op, een email bescherming pakket en natuurlijk ook een firewall. Op die manier ontstaat er een meer complete bescherming van je computer. Ook een file schredder, back up systeem en een wachtwoord manager zijn extra functies waar je volop van kunt genieten wanneer je een complete anti virus beveiliging aanschaft. Het heeft dus meer te bieden en ook meer mogelijkheden dan je van een virus scanner zou verwachten. Allemaal voordelen.

Wat is een firewall en hoe werkt het?

Het is natuurlijk belangrijk om goed te weten wat je koopt en wat je gebruikt. Op die manier is het mogelijk om er ook optimaal gebruik van te maken. Een firewall is een Firewall programma waar je gebruik van kunt maken. Het is een beschermingsmuur om de ongewenst en besmette bestanden buiten de deur te houden. Vaak kun je er ook je usb poorten mee scannen. Hierdoor is het dus mogelijk om je bestanden goed te beschermen op de computer. Ook de bestanden van buiten de computer op een usb stick worden zo eerst gecontroleerd om de computer niet te kunnen besmetten.

De beste antivirus beveiliging pakketten

Er moet geen onduidelijkheid zijn over wat je kan verwachten van een virusscanner of compleet pakket van antivirus en computer bescherming. Het is goed om te kijken wat je zelf nodig hebt en ook wat je vervolgens wilt hebben. Het is goed om ook te kijken wat anderen van de pakketten vinden. Het is slim om de testresultaten te lezen en te bekijken van testbedrijven van antivirus en totale computer beschermingspakketten te vergelijken. De twee beste en grootste antivirus software testers zin AV comparative en ook AV test. Laten we echter eerst bekijken welke punten van belang zijn om een goed totaal antivirus security pakket te kiezen.

De prestaties van het complete pakket!

Het is goed om de functies te bekijken van het totale security pakket. Het belangrijkste is vaak om de malware te stoppen welke op het systeem zit. Het is echter belangrijk om de prestaties van de computer niet nadelig te beïnvloeden. Het is goed om niet teveel popups te zien en meldingen. Ook is het goed om geen trager werkende computer te krijgen. De combinatie van zaken zorgt ervoor dat de prestaties en het gebruiksgemak optimaal blijft van de computer.

De functies van de pakketten voor een totale computer bescherming

Het is natuurlijk ook belangrijk om de functies van de verschillende pakketten te vergelijken. Per totaal oplossing verschillen deze echter vaak. Het is daarom goed om hier zelf naar te kijken. Het is echter te verwachten dat er een antivirus security oplossing op zit welke malware en ook virussen buiten de deur weten te houden. Daarnaast is het vaak aan te vullen met een virtueel toetsenbord. Het is ideaal om de keyloggers buiten de deur te houden. Zeker bij het online bankieren is dit belangrijk. Er zijn daarnaast nog veel meer andere extra functies waar je uit kunt kiezen. Een online back up bijvoorbeeld, een safety volt of een parenting control mogelijkheid voor een optimaal ouderlijk toezicht.

Er is nog meer!

Natuurlijk is het ook slim om een password manager te gaan gebruiken om uw wachtwoorden op te slaan. Een online backup hebben we zojuist al genoemd. Het is ideaal, doordat je op iedere locatie je backup gegevens kunt bekijken. Ouderlijk toezicht is perfect wanneer je kinderen hebt.

Het zijn uitstekende aanvullingen op een goed werkende virusscanner en een goed werkende anti malware en anti spyware systeem. Als dit immers niet optimaal is dan heb je aan de rest eigenlijk nog maar weinig.

Een goede ondersteuning

Vervolgens is het krijgen van de juiste hulp en ondersteuning ook van groot belang. Kijk naar de mogelijkheden om ondersteuning te krijgen. Is er bijvoorbeeld een live chat, een forum, ondersteuning per mail of een telefonische helpdesk? En geldt hier een betaalnummer voor of is dit gratis? En op welke uren zijn deze helpdesks open en bereikbaar?

Malware op uw computer?

Het kan natuurlijk zo zijn, dat je al een virus op je computer hebt. Misschien is de computer en ook het internet al aan de trage kant? En zijn er soms programma’s welke moeilijk of helemaal niet sluiten? Blijven er programma’s op de achtergrond Virusdraaien? Starten er opeens programma’s op wanneer je de computer aan doet zonder dat je dit wilt? Krijg je teveel popups?
Dan is het tijd om de computer eens goed te controleren op virussen en vooral malware. Malware kan ongemerkt op de computer komen. Het is bijzonder vervelend en kan je goed voor de gek houden. Het zit vaak in de rootkit of op andere delen van de computer.

Het verwijderen van malware kan soms moeilijk zijn. Het beste is het om de computer eerst in de veilige modus op te starten om vervolgens het complete systeem te controleren. Alleen de broodnodige processen worden dan gebruikt om zo Windows te laten starten. De randzaken welke mogelijk geïnfecteerd zijn zullen niet gestart worden. Hierdoor is het mogelijk om sneller de malware op te sporen en ook om de malware te verwijderen. Het opstarten in de veilige modus verschilt per versie van Windows.

Een goede beveiligingssuite biedt hulp!

Met een goed en compleet pakket aan beveiligingen is het mogelijk om malware, spyware, virussen, wormen en ook de Trojaanse paarden buiten de deur te houden. Het is goed om te zien hoe dit allemaal mogelijk is en hoe je zo veel plezier kunt blijven houden van je computer.