Antivirus iOS en Android

Er zijn de laatste jaren steeds meer mobiele gebruikers bijgekomen me een Android toestel of een iOS toestel. Het gaat hier om de Android smartphones en om de iOS toestellen (de iPhone en de iPad). Het is voor een lange tijd zo geweest, dat er nog iOS en Androidniet zoveel virussen, malware en spyware voorkwam op deze twee besturingssystemen voor mobiele toestellen. Tegenwoordig is dat echter heel anders. Het is nodig om een Antivirus iOS en een antivirus Android te hebben. Ondanks dat dit eigenlijk erg duidelijk is, zijn er nog steeds volop vragen of een virusscanner op de Iphone ook echt nodig is. Hetzelfde geldt voor de Android smartphones.

Een goede bescherming van je iPad en iPhone

Aangezien je de iPhone en de iPad overal mee naar toe neemt en vol staat met persoonlijke informatie is het verstandig deze goed te beschermen. In de eerste plaats kun je dit doen door er een case er omheen te doen of een hoes om zo de iPad of de iPhone goed te beschermen tegen klappen wanneer het valt. De buitenkant is op deze manier goed beschermd. Echter hoe kun je de binnenkant beschermen? Er zijn vele virusssen voor IOS en ook malware bedreigingen. Een virusscanner op je iPhone is natuurlijk een slimme zet. Hetzelfde geldt iPad en iPhonenatuurlijk voor de iPhone en de iPad antivirus. Waarom zou je de binnenkant van je toestellen ook niet goed beschermen en kiezen voor een iPhone virusscan. Op die manier kun je de telefoon virus vrij houden. Een anti virus iPhone is een goede keuze om zo een optimaal beschermd toestel te krijgen. Een virus scanner iPhone kun je in verschillende soorten aanschaffen. De schade aan de binnenkant van een toestel kan vaak nog erger zijn dan een kras op de buitenkant van het toestel.
Het zou eigenlijk bijzonder vreemd zijn wanneer een toestel wel aan de buitenkant goed beveiligd is, maar niet aan de binnenkant. Voor een Windows computer zorg je toch ook voor een goede antivirus bescherming? Je wilt niet dat al je gegevens zo maar op straat terecht komen of in de handen van een hacker welke er alleen maar kwaad mee in het zin hebben? Waarom bescherm je jouw iPad en iPhone dan ook niet op dezelfde manier? Een iPhone virusscanner of IPad virusscanner of virusscanner iPad is soms zelfs gratis te verkrijgen.

De laatste jaren zijn er steeds meer mobiele gebruikers bijgekomen. Hierdoor is het voor malware en spyware ook interessant om applicaties te maken welke op deze besturingssystemen kunnen werken.

De meeste uitbraken van virussen gebeuren echter op de Android toestellen. Niet vreemd, aangezien er zoveel meer Android toestellen worden gebruikt. Het is dus eigenlijk nog belangrijker om een goede antivirus voor Android te hebben.

En de iPad?

Voor de iPad geldt natuurlijk hetzelfde. Ook de iPad heeft een goede virusscanner nodig. Wanneer men de iPhone kan belagen met virussen, malware en spyware dan kan hetzelfde gebeuren bij de iPhone. Een iPhone virusscanner of iPhone antivirus aanschaffen is van groot belang.

Je  bent dus niet 100 procent veilig op je iPhone of iPad?

Het is helaas niet zo, dat je voor de volle 100 procent veilig bent op je iPhone of je iPad. Het is echter allemaal net wat veiliger dan een Android toestel.  Deze toestellen worden vandaag de dag minder bedreigd. Wat dat betreft is het dus slim om voor een iOS toestel te kiezen. De kans om getroffen te worden door een virus is een stuk kleiner. Veel hackers pakken de uitdaging op om ook te kijken of ze een malware of spyware kunnen plaatsen op een iPad of iPhone. Aangezien het om de uitdaging gaat zal je vaak zien dat ze dit alleen maar willen laten zien zonder verder schade te berokkenen aan anderen.

En de Android toestellen?

Ook voor de Android toestellen is het slim en verstandig om gebruik te maken van een virusscanner. Een Android virusscanner kan de Android toestellen aan de binnenkant dezelfde bescherming geven als een iPhone virusscanner de iPhones biedt. De Android toestellen mogen echter veel meer aanvallen verwachten dan de iPhones en de iPad toestellen. Het komt doordat er veel meer worden gebruikt. Een tablet antivirus en een virusscanner mobiele telefoon zijn hierdoor geen overbodige luxe, maar meer een must. De beste antivirus voor tablet en telefoon zoeken is helemaal nog niet zo onverstandig. Een virus op telefoon of op de tablet is geen pretje.  Steeds vaker komt het voor dat er schadelijke applicaties op de Android toestellen voorkomen.

De smartphone en tablets lijken steeds vaker aangevallen te worden. Er zijn onderhand al meer dan 200.000 malafide applicaties. De in de Google Playstore ingebouwde virusscanner lijkt nog niet zoveel slechte applicaties tegen te houden jammer genoeg. Een Android virus scanner is daarom van groot belang. Je kunt zo een virus op je telefoon voorkomen. Het is vaak nog niet eens nodig om de beste antivirus voor Android te gaan zoeken. Een virusscanner tablet Android of een virusscanner telefoon zullen je helpen om de meeste virussen buiten de deur te houden. Natuurlijk is het wel slim om de best antivirus Android te zoeken. Je weet dan zeker dat het de meeste malware, virussen en spyware tegen zal houden.

Een telefoon scannen op virussen begint met een antivirus mobiele telefoon. Een virus op de mobiele telefoon moet je koste wat kost proberen te voorkomen. Een antivirus voor de Android telefoon kun je trouwens gemakkelijk downloaden vanaf de Google Playstore. Het helpt om de virussen buiten je mobiele toestellen te houden. Ook voor een antivirus tablet of tablet antivirus kun je gemakkelijk naar de Google Playstore gaan. Kies een goede Android virus scanner om zo de telefoon virus vrij te houden. Start direct met een virusscan telefoon trouwens als je hem hebt geïnstalleerd.

Wees zelf ook waakzaam!

Het is natuurlijk belangrijk om ongeacht je virusscanner Android ook goed op te letten. Hetzelfde geldt voor de virusscanner iPhone of iPad. Je moet zelf goed opletten om zo een goede en veilige smartphone, tablet, iPad of iPhone te houden.

Voor de Android toestellen kunnen we enkele mobile virusscanner aanraden.

De TrustGo antivirus en mobile security is een mooie applicatie welke je gratis kunt downloaden. Je krijgt een virusscanner op de telefoon en ook een privacy guard. Het Android logois gemakkelijk om zo je Android toestel veilig te houden. Het kan ook applicaties eerst controleren, voordat je deze installeert. Het is een goede Android virus scanner waar je volop gebruik van kunt maken. Ook is het mogelijk dat het je browser controleert om je te waarschuwen voor kwaadaardige websites.  Het is zelfs mogelijk om je toestel terug te vinden wanneer je het verliest. En dit zonder extra kosten. Hiervoor moet je wel een account aanmaken. Twee onafhankelijke testbureaus hebben aangetoond dat deze scanner 98 procent van de malafide en slechte applicaties tegenhoudt. Het gaat om de onderzoek bedrijven AV-Test en ook AV Comparatives.
Er zijn ook enkele tests welke een ander beeld geven. De consumentenbond gaf het 81 procent van alle schadelijke malware applicaties.

De Trend Micro Mobile Security & Antivirus is een uitstekende applicaties om je toestel te beschermen. Het heeft een goede Android virus scanner en je kunt de applicatie gemakkelijk downloaden via de Google Playstore. Zeker als je veel surft op je tablet of mobiel is het een mooi antivirus pakket. Het houdt namelijk ook rekening met phishing websites. Geweldig!
Naast een virusscanner Android kan het ook vervelende telefoontjes en sms berichten tegenhouden. Ook kan het een verloren telefoon opsporen. Deze virusscanner voor Android is helaas niet gratis. Wel kun je hem 30 dagen gratis uittesten.

Conclusie

Of je nu een IOS toestel hebt of een Android toestel: Het is en blijft belangrijk om te zorgen voor een goede virus bescherming. Kies ervoor om een virusscanner Android of een virusscanner iPhone of iPad aan te schaffen. Hiermee kun je volop genieten van de mogelijkheden om zonder zorgen gebruik te maken van je device.