Virusscanner Mac?

Er is eigenlijk maar een situatie waarbij je geen virusscanner nodig hebt voor je Mac. Dit is wanneer je geen verbinding maakt het met het internet en ook nooit een USB stick verbindt met je Macintosh. Dit zijn immers de twee meest voor de hand liggende mogelijkheden om een virus op je Mac te krijgen. Op dit moment is echter eigenlijk iedereen online en op het internet. Ook het gebruiken van een USB stick is niets vreemds voor veel mensen. Het is daarom toch verstandig om als Apple Apple logo gebruiker met het OS X systeem een anti virus systeem aan te schaffen. Let hier wel bij op dat het om een virusscanner moet gaan welke op een Apple device werkt. De Windows virusscanners werken namelijk niet op een Apple.

Je hebt wel eens gelezen, dat een  Mac geen virusscanner nodig heeft? Deze berichten hebben inderdaad wel over het internet gezworven en tot een paar jaar geleden was dit redelijk correct. Het is echter goed en belangrijk om te weten dat de tijden zijn veranderd. Ook zijn er veel meer Macintosh gebruikers en hierdoor is het veel aantrekkelijker en interessanter voor de makers van virussen en malwaren en spyware om hun peilen ook op de Apple’s Mac gebruikersgroep te richten.

De Mac is  minder gevoelig voor malware en spyware plus virussen in vergelijking met Windows. De meeste infecties op de Mac komen vaak door het downloaden van geïnfecteerde bestanden. Een film, een stuk software waarbij ook een malware programma zit. Het is dus vaak de gebruiker welke de Apple Mac computer infecteert.
Bij het Windows systemen zijn er tal van stille infecties waar de gebruiker niets aan kan doen.  Het is echter belangrijk en goed om te weten dat het grootste gevaar van virussen bij een Mac en ook de iphone en ipad bij de gebruiker beginnen. De gebruiker denkt namelijk dat hun besturingssysteem resistent is tegen virussen, terwijl dit niet het geval is. Wel jammer natuurlijk. Het is belangrijk om alert te blijven en om je Mac goed te blijven beschermen tegen malware, computerwormen, Trojaanse paarden, spyware en tal van virussen.

Vooral de Flashback Trojan heeft bij meer dan een half miljoen Mac computers gezorgd voor een infectie, doordat men dacht dat het om een browser plug-in zou gaan. Het heeft echter volop gegevens gestolen van de computer gebruikers. Er is zelfs een verhaal, waarbij Apple een verhaal publiceerde waarbij hun eigen gebruikers en personeel geraakt waren door een Java gerelateerde malware aanval.

Het is dus belangrijk om de aandacht niet te verzwakken en om goed gebruik te maken van de opties om je computer goed te beschermen. Weet ook welke programma’s je allemaal op de computer hebt geïnstalleerd.

Helemaal nu er volop gebruik gemaakt wordt van het internet. Hierdoor hebben malwaren en spyware plus virussen veel sneller toegang tot je Apple Mac computer. Het is dus belangrijk om hier wat tegen te doen.

Antivirus Mac, waar moet je op letten wanneer je een  gaat uitzoeken?

Als je een antivirusscanner gaat uitkiezen voor je macintosh dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. We hebben hieronder een aantal punten opgesomd voor je.

De prestaties mogen niet minder worden. De beveiliging moet optimaal zijn, het gebruikers gemak moet goed zijn en ook de verschillende extra functies.
De beveiliging is natuurlijk essentieel. Het is belangrijk, dat alle bestanden goed beschermd zijn op je toestel. Hiervoor koop je immers de virusscanner. Ook de malware en spyware moet je daarnaast goed van je computer weten af te houden. Hoe is trouwens de beveiliging tegen phishing? En kunnen alle poorten gescand worden?
Het gebruikersgemak is ook van groot belang. Het is belangrijk om een goed overzichtelijk bedieningspaneel te hebben. Ook moeten de programma’s eenvoudig in te stellen zijn en ook te installeren. Als een virusscanner goed is, dan is het vaak Apple Securityallemaal gemakkelijk en ook eenvoudig te doen.
Kan een virusscanner beschadigde bestanden ook repareren? Of moeten ze allemaal verwijderd worden of in quarantaine?
Kijk ook naar de extra opties en functies welke er allemaal mogelijk zijn. Een aantal functies zijn onder andere:

  • een beveiligde pagina bij het internet bankieren
  • een adviseur voor urls
  • een usb scan. Hiermee kan snel een flash drive gescand worden.
  • het automatisch uitvoeren van de updates. Dagelijks komen er honderden duizenden nieuwe malware en spyware bestanden bij. Natuurlijk ook vele virussen. Het is goed om hier bekend mee te zijn.

Natuurlijk zijn de extra functies welke je graag gebruikt afhankelijk van hoe jij jouw Apple Mac gebruikt en of er ook nog andere zijn welke de computer gebruiken. Er zijn namelijk volop extra functies, zoals:

  • Back-up functie. Het is gemakkelijker om na een crash de bestanden te herstellen.
  • Ouderlijk toezicht. Waar stel je jouw kinderen aan bloot op het internet?
  • De laptopstand. Je virusscanner zal minder stroom verbruiken.
  • De game mode. Hiermee krijg je niet continu meldingen wanneer je spellen speelt op de computer.
  • De wifi watcher: surft er stiekem iemand mee op je wifi verbinding?

Wie kan er een goede test doen om de verschillende Mac virusscanners mee te vergelijken?

Het is natuurlijk mooi en goed om te zien, dat er een test gedaan wordt. Het is echter wel belangrijk om te weten, wie de testen gedaan heeft. Boven alles is het belangrijk om te weten of de testen ook daadwerkelijk onafhankelijk zijn gebeurd door goede en ook gerespecteerde software testers met een specialisatie voor anti virus.  Er zijn een paar bedrijven welke een goede onafhankelijke test kunnen doen om een antivirus software te beoordelen. Het gaat om de AV comparatives antivirus test en ook om AV test. Het zijn twee bedrijven welke we zullen introduceren.

De AV comparatives virusscanner test

Dit bedrijf is een onafhankelijke partij zonder winstoogmerk welke testen doe op verschillende soorten virusscanners. Het gaat hier om virusscanners voor de Windows computers en ook voor de Mac computers. Ze maken gebruik van een grote collectie wereldwijd en weten hierdoor real world resultaten te bieden. Er zijn vele anti virus software makers welke graag een certificaat van hun willen ontvangen. Op die manier kan men immers laten zien hoe goed men is volgens een van de leidende bedrijven welke tests doet van anti virus software. De test toont aan hoe in het echte dagelijkse leven de software zich houdt. Het laat de resultaten zien, zoals ze ook bij iedereen daadwerkelijk zijn. Erg goed en duidelijk dus.

Het AV Test instituut

Het andere bedrijf is het AV Test intituut. Het is een toonaangevend internationaal en onafhankelijk bedrijf welke zich vooral richt op IT veiligheid en op het onderzoeken van antivirus software. Het belangrijkste doel is om bij de testen zo snel mogelijk de AV Test certificaatmeest recente en nieuwste malware waar te nemen. In de Duitse laboratoria in Magdeburg en in Leipzig werkt er een team van dertig IT specialisten in het ontwikkelen van analyses om een goed resultaat te krijgen voor de hoogwaardige test procedures. Ook van dit bedrijf krijgen de toonaangevende virusscanners graag een certificaat om zich te meten met de rest van de wereld. Virusscanner mac, vind de beste door de test van AV-test te volgen.

Het virus bulletin!

Het magazine Virus bulletin publiceert maandelijks haar magazine en heeft ook een jaarlijkse conferentie en iedere twee maanden een productcertificering.
Het is een tijdschrift wat in 1989 begonnen is om informatie te verstrekken over virussen en malware aan computer gebruikers. Er is volop informatie wat je kunt doen om een virus of malware aanval te voorkomen of hoe je een infectie, detectie of verwijdering kunt realiseren. Het is een toonaangevend magazine op het gebied van spam en malware. Nu is er een online uitgave van het magazine.
In 1991 zijn ze evenementen gaan organiseren en weten ze hier een waar congres van te maken voor partijen rondom de virusscanners, malware, spyware en virussen.

Welke virussen zijn er eigenlijk allemaal welke schade kunnen aanbrengen aan de Apple Mac?

Een virus op een computer is een vorm van malware wat wanneer het wordt uitgevoerd zich uitbreidt door zich te verdubbelen in andere computer programma’s en ook in andere bestanden op de harde schijf. Ze kunnen zelfs in de opstartsector van een harde schijf terecht komen. Ze zorgen vaak voor een tragere computer, minder beschikbare schijfruimte een lagere CPU tijd, toegang tot de persoonlijke gegevens, beschadigen van gegevens, politieke berichten op het scherm weergeven of grappen, het spammen van contacten en zelfs hun toetsaanslagen vastleggen. De computer virussen zorgen voor de grootste schade aan de Windows systemen. Het is daarom belangrijk om ze snel op te sporen en te verwijderen. Ook aan de Apple Mac systemen brengen ze tegenwoordig veel schade aan. Er zijn steeds meer Apple Mac gebruikers, waardoor het aantrekkelijker voor ze is om ook deze groep te bestoken met malware, spyware en virussen.

De verschillende virussen en malware waar je Macintosh last van kan krijgen!

Graag bespreken we de verschillende computer virussen, malware en spyware met je, zodat je hier wat meer bekend mee raakt.

De computerworm is de eerste welke we graag met je bespreken. Het is een malware programma welke zichzelf vermenigvuldigt en zich graag verspreid op andere computers. Het bouwt als het ware een compleet computer netwerk om zich heen. Het is natuurlijk afhankelijk van de beveiliging of de computerworm wel of niet de Apple logokans krijgt om zich in een computer te nestelen en om zich aan een bestaand computer programma te hechten. Ze zorgen altijd voor enige schade aan de computer. Het is echter ook zo, dat ze zorgen voor een verlaging van de computer snelheid. Ook de internet snelheid gaat er snel door omlaag.

Een Trojaans paard is ook een bekende malware. Het is een malware welke zichzelf niet verdubbelt, maar wel zorgt voor schade aan de computer. Het komt altijd erg onopgemerkt naar binnen en vervolgens zorgt het voor schade. Het kan gegevens stelen van de computer. De term Trojaans paard is afgeleid van het houten paard wat de Grieken kregen bij Troy als cadeau voor hun overwinning. Ze wisten niet dat er strijders in zaten welke later hielpen om de hele stad te veroveren. Een stad welke zo sterk was en niet te veroveren leek.

Phishing is een steeds bekendere term. Steeds meer mensen hebben er ook last van. Het zijn vaak aanvallen welke erop gericht zijn om je gegevens te krijgen om toegang te krijgen tot je bank, creditcard of andere betrouwbare informatie. Per mail proberen ze je vaak te bereiken door zich voor te doen als iemand van een bank, een veilingsite, iemand van social media, een IT beheerder of zelfs van de belastingdienst.

Spyware is een complete verzamelnaam voor tal van software welke anderen helpen om persoonlijke gegevens of gegevens van een bedrijf te verzamelen en te vinden. De spyware die iemand verzameld kan gebruikt worden door een kwaadwillende persoon. Het kan gaan om een viertal soorten spyware. Het kan gaan om he systeem monitoren, Trojaanse paarden, adware en ook om cookies. Het gaat om het bijhouden en opslaan van het internetgebruik, popups en ook van reclame.

De rootkit is een software welke niet zo opvalt. Het is ontworpen om specifieke programma’s en processen op uw Apple Mac computer te verbergen en om er onopgemerkt toegang tot te geven.

Enkele tips om OS X veilig te houden.

Om ervoor te zorgen dat virussen, malware en spyware buiten Mac OS X blijven is het belangrijk om altijd de nieuwste versie te hebben van je besturingssysteem. Ook voor de internetbrowser geldt hetzelfde. Het is belangrijk om de computer up to date te houden om zo je systeem te kunnen beschermen. Het is erg gemakkelijk om de software te updaten. In het Apple menu kun je hier namelijk snel een koppeling voor vinden.

Download ook alleen software van websites welke je vertrouwt. Voordat je begint met het downloaden is het belangrijk om te zorgen voor een goede veiligheidscheck. Eerst kun je zelf kijken of het gaat om een betrouwbare website om een programma van te downloaden. Als het om een malafide site gaat dan kun je de download beter niet doen. Een virusscanner kan je hier ook bij helpen om zo te voorkomen, dat je een verkeerde download gaat doen

Kies er voor om een firewall te gebruiken. Door een firewall op te zetten tussen het internet en de  Mac is het mogelijk om ervoor te zorgen, dat er geen verkeerde bestanden op je computer komen. Het is fijn om op ie manier voor een veilige computer te zorgen.

Het is ook slim en verstandig om het draadloze netwerk goed te beveiligen. Het is belangrijk om te voorkomen, dat iemand er zo maar op kan inloggen. Verander ook altijd het wachtwoord van de provider op je computer. Zorg dat je een combinatie van hoofdletters, kleine letters, getallen en speciale tekens gebruikt in het wachtwoord.

Gebruik je gezonde verstand!

Natuurlijk is het ook zo, dat je jouw gezonde verstand moet gebruiken om zo te voorkomen, dat je last krijgt van virussen, malware of spyware op je computer. Het is soms een kwestie van je onderbuik gevoel gebruiken.