Webroot SecureAnywhere Internet Security

Webroot Complete

      Voordelen

      + 21 keer PC MAG winnaar
      + Voor alle apparaten
      + Tot 5 apparaten

Aantal installaties:

5+

Beoordeling:

8,0

Besturingssysteem:

Verkrijgbaar op:

Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete

Een van de totaal oplossingen wanneer het om anti virus bescherming en bescherming van de computer gaat is het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket. Het is een complete suite met verschillende functies aan boord. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat er een bescherming is tegen virussen, malware, spam en spyware.

Daarnaast zijn er nog aanvullende functies waaronder een PC tune up functie en een gemakkelijke backup en ouderlijk toezicht. Het is een zeer compact en klein pakket wat eigenlijk weinig van de systeembronnen aanspreekt. Dit Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket krijgt uitstekende beoordelingen en waarderingen van de onafhankelijke testbureaus. Er is zowel een cleanup utility (een schooonmaak hulp programma) en een backup plus synchronisatie programma toe te voegen aan de vele standaard zaken deze suite. Het voordeel van een suite is dat er gewoon veel meer inzit dan alleen een bescherming tegen spam, virussen, spyware en malware.

Het abonnement kost net geen 75 euro per jaar en daar zit dan ook een online backup faciliteit bij van 25 gigabyte. Het is mogelijk om hiervoor het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket te installeren op vijf Windows computers, Apple mac computers of Android apparaten. IOs wordt ook beschermd (de iPhone en iPad). Aangezien dit pakket nog niet zo uitgebreid is, is dit geheel kosteloos.

In het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket is de malware detectie juist niet op de antivirus handtekeningen gebaseerd. Het is gebaseerd op een cloud dienst welke juiste het gedrag van de programma’s detecteert. Het kijkt bij de programma’s naar mogelijk kwaadaardige tekens. Webroot zal vervolgens deze acties terugdraaien. Een onomkeerbare actie, zoals het verzenden van informatie naar het internet kan pas wanneer een proces een groen licht heeft gekregen. Wel zo goed.

bedieningspaneel van webroot

De functies van Webroot SecureAnywhere internet security

Het is eigenlijk niet te merken, maar er zit meer in dit pakket dan je denkt. Zo zit er in het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket een firewall bescherming opgenomen. Het werkt in harmonie met de detectie (heuristische detectie) van malware. Hiermee worden de goede programma’s gewoon door gelaten en de onbekende programma’s worden goed in de gaten gehouden. Een onbekend programma wordt eerst uitvoerig en goed geobserveerd, voordat het ook toegang krijgt tot het internet. Natuurlijk zal Webroot SecureAnywhere internet security complete aanvallen van buiten direct afwenden en de beschermende functie activeren.

Het is ook gemakkelijk om de wachtwoorden te beheren. Hiervoor maakt het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket gebruik van de licentie van Lastpass. Het is waarschijnlijk nog de Lastpass 2.0 versie, aangezien er nog geen kenmerken van de Lastpass 3.0 waar te nemen zijn. Lastpaas is een uitstekend systeem om je wachtwoorden te managen. Er zijn meerdere virusscanners en totaalpakketten welke gebruik maken van de Lastpass functie. Ook helpt het om sterke wachtwoorden aan te maken welke niet gemakkelijk te achterhalen zijn. Een sterk voordeel natuurlijk.

Een bescherming op je Android apparaten is nu ook mogelijk met het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket. Het mobiele pakket biedt antivirus, privacy beoordeling van de applicaties, een battery monitor en ook een antidiefstal functie. De battery monitor geeft aan welke van de applicaties de batterij het meeste belasten. Er zit ook een Webroot secureweb functie op waardoor je ook de wachtwoorden van het Android en iOS pakket kunt bewaren en opslaan.

Het is mogelijk om vanaf iedere computer met internet in te loggen op het online beheer van het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket. Er wordt hier een zeer sterk wachtwoord vereist als hoofdwachtwoord. Het is allemaal bedoeld om zo keyloggers om de tuin te leiden. Vanuit het menu un je de installaties controleren en ook de antidiefstal functies beheren voor de mobiele apparaten van het product. Daarnaast is het ook mogelijk om de opgeslagen wachtwoorden te bewerken, te bekijken en ook om ze te organiseren

Webroot pakketten

antivirus pakket van webroot

Antivirus

 • Bescherming PC & Mac
 • “Altijd aan” bescherming
 • Anti-ransomware
 • Realtime Anti-Phising
 • Monitor voor Firewall
 • Snelle scans
Webroot Plus

Internet Security Plus

 • Bescherming PC & Mac
 • “Altijd aan” bescherming
 • Anti-ransomware
 • Realtime Anti-Phising
 • Monitor voor Firewall
 • Snelle scans
 • Beveiligt smartphones en tablets
 • Inlog- en wachtwoordbescherming
 • Tot 3 apparaten
Beste webroot pakket

Internet Security Complete

 • Bescherming PC & Mac
 • “Altijd aan” bescherming
 • Anti-ransomware
 • Realtime Anti-Phising
 • Monitor voor Firewall
 • Snelle scans
 • Beveiligt smartphones en tablets
 • Inlog- en wachtwoordbescherming
 • Tot 3 apparaten
 • Verwijdert alle sporen
 • 25gb aan cloudopslag
 • Tot 5 apparaten

Het systeem optimaliseren

Het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket heeft ook een systeem optimalisator optie. Een optie welke de basis Webroot niet heeft. Het is een zeer geamkkelijk te gebruiken optie. Het is slechts een kwestie van het activeren van de optimalisator en daarna hoef je niets te doen. Alle tijdelijke en slechte bestanden worden opgezocht en ook verwijderd. Je hoeft niet te kijken wat er gevonden is. Het wordt allemaal vanzelf verwijderd. Je kunt wel in het logbook bekijken welke lijst van bestanden er door het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket en de optimilisator verwijderd zijn.

Alle bestanden in de prullenbak en de tijdelijke Windows mappen worden allemaal gewist. Ook kun je hier een lijst van andere mappen en bestanden aan toevoegen als je dat wilt. Het is ook mogelijk om de tijdelijke bestanden welke gebruikt worden op een cd of dvd te laten branden.

De optimilisator is net iets minder dan die van de andere antivirus totaal pakketten. Het kent geen one click optimalisatie, geen geavanceerde register schoonmaak, een opstart optimalisator of een duplicate file finder. Er zijn dus nog een aantal mogelijkheden om het pakket te verbeteren. Eigenlijk stelt de optimalisator in het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket dan niet meer zo heel erg veel voor. Jammer genoeg!

De system analysator is een goed systeem welke op drie vlakken een scan uitvoert. Het scant de hardware, de software en ook de bedreigingen. De hardware scan kijkt of alle bestanden goed zijn en of het slim is om een schijfdefragmentatie uit te voeren om de prestaties van de computer te verbeteren. De software scan zorgt ervoor dat het besturingssysteem actueel is qua updates en er niet teveel tijdelijke bestanden zijn. Natuurlijk kijkt het ook naar bedreigingen, zoals spyware en malware.

Backup

Het is natuurlijk belangrijk om alle gegevens goed te bewaren. De Backup en de Sync functie van het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket helpen hierbij. Er wordt hiervoor een aparte map aangemaakt. Alle bestanden worden in die map gezet en ook veilig online bewaard. Alles wordt gesynchroniseerd door het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket. Het is heel gemakkelijk te gebruiken.

Wanneer je bestanden verandert of wijzigt in de mappen dan worden deze direct gesynchroniseerd in de backup mappen. Het wordt ook direct geupdate naar de cloud. Het is heerlijk om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Er worden vijf versies van een bestand bewaard in de cloud en maar liefst tien in de backup mappen. Het is mogelijk om de backups allemaal volgens een schema te laten maken of om de zoveel uren. Het is erg gemakkelijk om een goede planning te maken en om ervoor te zorgen, dat de backup op tijd gemaakt wordt.

Via het online dashboard van het Webroot SecureAnywhere internet security complete pakket is het mogelijk om de backup en de bestanden erin te banderen. Ook is het mogelijk om een zip map te downloaden. Er zijn drie pakketten van het Webroot SecureAnywhere pakket. Zo is er het Antivirus pakket, het Internet security plus en het internet security complete pakket. Er zitten een wisselend aantal licenties in en ze zijn allemaal geschikt voor Windows en Mac, Android en ook voor iOS. Het is dus een antivirus pakket wat je op alle toestellen kunt gebruiken. Perfect!

Niks voor jou? Ga dan terug naar onze antivirus test.

Eindoordeel

Bescherming

Usability

Functies

Eindcijfer

9,0

8,0

7,0

8,0

About Guido